איך לאסוף לידים באמצעות כלים שונים ברשת

תוכן עניינים

בדרך כלל כאשר אנחנו חושבים על קבלת לידים אנחנו ישר מתארים לעצמנו את המודל הקלאסי של בניית עמוד נחיתה גרפי ובו טופס שהגולש ממלא ומשאיר לנו את הפרטים שלנו.

ככל שעובר הזמן, כך הגולשים נעשים יותר ויותר מודעים למניפולציות שעמודי הנחיתה מפעילים עליהם ולכן אחוזי ההמרה יורדים באופן משמעותי. הדרך הכי טובה להתגבר על הבעיה הזו היא לתפוס את הגולשים במקום הטבעי בו הם נמצאים :  אם זה פייסבוק, חיפושים מקומיים בגוגל פלוס, לינקדין ואפילו שיטוט בעמודי תוכן מחוץ או בתוך האתר.

בפוסט הזה נסקור את כל הדרכים לקבלת לידים שלא בדרך הקלאסית, החל ממערכות לאיסוף לידים ועד למערכות שנועדו למטב לידים קיימים.

איסוף לידים

פייסבוק ואינסטגרם

על מנת לאסוף לידים מהרשתות החברתיות של פייסבוק, כל מה שצריך לעשות זה להשתמש במנהל המודעות הקלאסי של פייסבוק או ב-Power Editor  (שירות שמיועד ליצירה של הרבה מודעות במקביל ומעקב אחריהן) ולבחור ביצירת לידים מתוך תפריט “שיקול”. בשלב הבא בוחרים את הדף המקושר לעסק ומגדירים קהל יעד כמו בכל קמפיין אחר.

מנהל המודעות יציג באופן אוטומטי את גודל הקהל הפוטנציאלי ומספר הלידים אליהם נוכל להגיע בסך הכול ובכל יום בנפרד :

לאחר מכן נעבור לחלק שבו אנו מעצבים את המודעה, ושוב, המודעה עצמה זהה לחלוטין לכל מודעות פייסבוק אחרת, כך שאין הרבה מה לחדש כאן.

בחלק התחתון של מסך יצירת המודעה, יש לנו אפשרות ליצור טופס. לחיצה על יצירת טופס, תוביל אותנו למסך חדש בו יש לנו כמה אפשרויות : מסך פתיחה עם שם הדף או העסק שלנו, כותרת משנה וטקסט פתיחה. כמו כן, אפשר לבחור טקסט מותאם אישית לכפתור (שלח עכשיו, מלא פרטים וכו’).

תחת “שאלות” נוכל לבקש פרטים מסוימים מהגולשים כמו למשל מספר טלפון, כתובת, שם מלא, דואר אלקטרוני וכך הלאה. בנוסף, אנחנו יכולים להוסיף שאלות משלנו ולבחור האם התשובה תהיה פתוחה או מוגבלת לכמה אפשרויות (שאלה אמריקאית). עוד אופציה היא ליצור מסך תודה עם קישור לאתר שלנו. כדי לסיים את יצירת הטופס צריך לצרף קישור למדיניות הפרטיות של החברה (ה – URL  המלא).

תחת הגדרות יהיו לנו עוד מספר אפשרויות כמו מתן מזהים לשדות (על מנת לחבר את הטופס למערכת CRM). כאן חשוב לבחור בשפה עברית על מנת שהשאלות יופיעו כמה שצריך.

כך נראה הטופס הסופי לגולש :

לסיכום – יתרונות וחסרונות

יתרונות

  • מערכת קלה מאוד לשימוש, לא דורשת ידע טכני (למעט עיצוב של תמונה לראש הטופס)
  • אפשרות להתחבר אל מערכת ניהול לקוחות כדי לקבל מידע מרוכז
  • אפשרות להוריד את הלידים שהתקבלו בקובץ גיליון אלקטרוני (CSV)
  • לידים ממוקדים שמתבססים על המיקוד של המודעה שמפנה אל הליד
  • ניתן להריץ במקביל סדרת מודעות וקבלת לידים באינסטגרם (אם כי לא ניתן להציג מודעות למי שעוד לא מלאו לו 18)
  • חלק מהשדות יכולים להיות ממולאים מראש על פי פרטי הפרופיל שיש לפייסבוק על המשתמש (לדוגמה, תאריך יום הולדת)

חסרונות

  • עיצוב בסיסי למדי ולא מושך
  • לא ניתן לשלוט בסידור האלמנטים בטופס

לסיכום, מדובר במערכת נוחה מאוד שאפשר להשתמש בה על מנת לפנות לקהל יעד שאולי לא מחפש אותנו באופן אקטיבי (כמו למשל בגוגל). אפשר ליצור טפסים מאוד בקלות ולכן כדאי להריץ את הקמפיין בפייסבוק / אינסטגרם גם אם יש לנו קמפיינים אחרים שרצים במקביל.

דפים של עסקים מקומיים בגוגל

דפים של עסקים מקומיים בגוגל פלוס הם דרך מצוינת לפנות לקהל יעד ממוקד באזור שלנו או אפילו לקהל יעד ארצי שמעוניינים בשירות או מוצר מסוים (החל מהקמת פרגולות ועד לעיצוב גרפי).

את הדף יוצרים באמצעות האשף של גוגל בקישור הזה (בניגוד לעבר, כבר לא צריך חשבון גוגל פלוס, אלא מספיק חשבון רגיל של גוגל).

הקישור הזה יביא אותנו לעמוד בו נמלא פרטים בסיסיים על העסק :

בדרך כלל מקובל לצרף את הכתובת של האתר הראשי, ולכן חשוב מאוד שתהיה בו אופציה למלא טופס, להתקשר למספר טלפון או כל פעולה אחרת שתיצור לנו ליד.

בשלב הבא נוכל להוסיף שעות פעילות, תמונות מהעסק עצמו, תמונת לוגו ותמונת כותרת (כמו בפייסבוק).

העסק עצמו לא יופיע בגוגל עד שלא נאשר אותו. האישור מתבצע באמצעות קבלת קוד מיוחד לדואר הפיסי שלנו, כך שזה יכול לקחת שבועיים או שלושה (תלוי בדואר…).

לאחר האישור העמוד של העסק יתחיל להופיע בחיפושים מסוימים, תלוי עד איפה בדיוק נמצא הגולש ומה הוא מחפש. לדוגמה, אם אני נמצא ברעננה ומחפש מסעדות איטלקיות, גוגל יראה לי את כל העסקים הרלוונטיים.

צריך להבהיר שבגוגל ישראל אין לחיפושים מקומיים השפעה כמו בגוגל במדינות אחרות. הסיבה היא שיש רק קטגוריות מסוימות בהן יש תוצאות מקומיות, לדוגמה : בתי מלון, מסעדות, חנויות וכך הלאה. לעומת זאת, אצל בעלי מקצוע אין עדיין הרבה עסקים מקומיים (בחו”ל מדובר בזירה לוהטת במיוחד).

בכל מקרה, לחיצה על שם העסק בגוגל, תוביל למעין דף בית שנבנה אוטומטית וכולל את המידע שהזנו בגוגל לעסקים, מפה וביקורות גולשים. ביקורות הגולשים חשובות מאוד והן למעשה קובעות עד כמה העסק יבלוט ומה יהיה המיקום שלו יחסית לעסקים אחרים. לכן, כדאי להשקיע ולתת לגולשים שלכם תמריץ להמליץ עליכם.

דרכים נוספים לגרום לעסק שלכם לבלוט בתוצאות המקומיות

  • רישום לאינדקסים כללים או ספציפיים ואינדקסים מקומיים (אפילו של המועצה המקומית…)
  • לרשום באופן בולט את פרטי יצירת הקשר באתר ולוודא שהם תואמים למה שכתוב באתרים אחרים
  • יצירת נוכחות ברשתות חברתיות (אף פעם לא יכול להזיק)

לסיכום: יתרונות וחסרונות

יתרונות

  • מתאים מאוד למי שמחפש את מה שאתם נותנים באופן ספציפי
  • חינם!
  • הקמה קלה מאוד

חסרונות

  • אי אפשר לצרף מידע על העסק עצמו
  • יש הרבה תחרות מול מפרסמים אחרים בקטגוריות מסוימות
  • כדי להגיע למקום גבוה, צריך הרבה ביקורות טובות

לסיכום, למרות כל המגרעות שלו, מדובר בכלי שכדאי מאוד להשתמש בו כדי לכסות את החיפושים האורגנים.

הפצת תוכן : טאבולה ואאוטבריין

טאבולה ואאוטבריין הם שני שירותים מתחרים להפצת תוכן. למה הכוונה? אתם מפרסמים דף תוכן והגולשים מגיעים אליו מאתרים שונים עם קרבה נושאית אליו. למשל, כתבה שעוסקת במכונית חדשה יכולה לקשר למאמר על ביטוח רכב בחסות חברת רכב מסוימת.

הקישור לדף בדרך כלל יופיע ישר מתחת לכתבה הרלוונטית אליו באופן הבא:

המחשה – מקור: Outbrain

כמו שאפשר להבין, לא מדובר בדף נחיתה קלאסי, אבל אסור לזלזל בו! בזמנים בהם הגולשים יותר מודעים לפרסומות מציקות ברשת וחלקם הגדול משתמש בחוסם פרסומות, אחת הדרכים היותר טובות להגיע אליהם היא באמצעות מידע שיועיל להם, אך כזה שעדיין יציג להם את היתרונות הבלעדיים שלכם (מה שידוע גם כ-“שיווק באמצעות תוכן”). למעשה מדובר בכתבת תדמית לכל דבר בה צריך לשמור על איזון בין מידע אינפורמטיבי לבין שפה משכנעת ושיווקית.

לכל שירות הפצת תוכן יש כללים מה מותר ומה אסור לעשות בדף. לדוגמה, באאוטבריין יש מגבלות לקטגוריות מסוימות ואסור לפרסם תכנים שעוסקים בהימורים, אתרים למבוגרים וכך הלאה.

מודל התשלום:

מודל התשלום מזכיר מאוד את זה של אדוורדס והמפרסם משלם כל פעם שגולש לוחץ על מודעה ונוחת בדף שלו. הוא רשאי ליצור טופס לקליטת לידים, אבל לא להפוך את הטופס הזה למרכז הדף כמו בעמודי נחיתה קלאסיים.

בתחילת כל קמפיין, קובעים את המחיר ללחיצה בודדת ואת המחיר היומי אותו רוצים לשלם, לאחר מכן המערכת מציגה את המספר המקסימלי של מודעות בהתאם לתקציב ולמיקוד שנבחר.

בניגוד לגוגל, שם אפשר למקד את התקציב במילות מפתח ספציפיות, כאן האופן בו מתבצעת ההתאמה בין התוכן המקשר לתוכן המקושר אינה ידועה, אך על פי שאפשר ליצור מסננים שיחסמו אתרים מסוימים מלקשר לקמפיינים שלכם.

לחצו כאן כדי לצפות בהדגמה.

לסיכום : חסרונות ויתרונות

יתרונות

  • מאפשר לכם להגיע לקהל יעד רחב מאוד בלי ההתנגדות הקלאסית
  • מתאים לעסקים בכל הגדולים והמינים (המחיר ללחיצה הוא לרוב פחות מדולר)
  • קל לשימוש וידידותי
  • קל לבדוק מה עובד טוב יותר ומה עובד טוב פחות

חסרונות

  • לא מתאים לכל סוגי העסקים
  • אין שליטה מדויקת בקהל שרוצים להגיע אליו למעט מיקוד בסיסי לפי מדינה / אזור או מיקוד טכני (מערכת הפעלה, סוג המכשיר וכו’)

לסיכום, מדובר בפתרון טוב מאוד למי שלא שעמוד נחיתה קלאסי פחות מתאים לו, אבל עדיין רוצה לקבל תנועה ממוקדת של גולשים רלוונטיים.

לידים ב-Linkedin

Linkedin השיקה לאחרונה מערכת לידים דומה מאוד לזו של פייסבוק. את הלידים אפשר להציג לאחר שהמשתמש לחץ על הקריאה לפעולה שמופיעה במודעה.

את הטפסים יוצרים דרך מסך ה- Campaign Managerולאחר מכן ניתן לבחור אילו שדות ימולאו אוטומטית. יש כאן יותר שדות מאשר בפייסבוק, למשל תפקיד, שם חברה, תעשייה והשכלה:

וגם כאן אפשר להגדיר מסך תודה עם קישור לאתר:

את הטופס עצמו ניתן לראות דרך טאב ה-Ads  ב- Campaign Manager:

לסיכום: יתרונות וחסרונות

יתרונות

  • מתאים מאוד למי שרוצה לגייס עובדים, ליצור שיתופי פעולה עסקיים או לפרסם כנסים מקצועיים
  • חיבור הטופס למודעות קיימות או מודעות חדשות בקלות
  • אפשר לקבוע מספר סוגי פורמטים בסיסיים (צר, ארוך וכו’)
  • אפשר לדעת כמה אנשים לחצו על הקריאה לפעולה וכמה מהם השלימו את הטופס בפועל

חסרונות

  • אין תמיכה בעברית ולא ניתן לשלם בשקלים
  • מלבד הפורמט, העיצוב מאוד בסיסי
  • לא ניתן לייצא את הנתונים למערכת ניהול לקוחות, אלא רק להוריד כקובץ CSV

לסיכום, אם אתם מנהלים עסק או חברה בעלי אוריינטציה בינלאומית, יכול להיות שיצירת לידים עם מערכת הפרסום של לינקדין תתאים לכם מאוד.

בוטים ונציגים וירטואליים

בוטים ונציגים וירטואלים מהווים פתרון אוטומטי או חצי אוטומטי לאיסוף לידים. בעיקרון יש שלושה סוגים:

נציג וירטואלי טיפש: רוב החברות בשוק מציעות סוג של נציג וירטואלי טיפש שכל המטרה שלו היא לאסוף פרטים מהגולש בלי שהם מתוכנתים לתת מידע של ממש על מה שהוא מחפש (וגם אם כן, רוב האנשים לא טורחים לספק לו אותו).

נציג וירטואלי אנושי: כאן מדובר בנציג שירות או מכירות אנושי שממש יושב מול המסך. כמובן שמדובר בפתרון יקר יחסית וגם אי אפשר להפעיל אותו 24 שעות ביממה.

בוט מתקדם: מדובר בדרך כלל בבוט של פייסבוק. מכיוון שהפיתוח של הבוטים האלו הוא מורכב יחסית, בדרך כלל לא מסתפקים בתשובות ג’נריות, אלא מתכנתים את הבוט בצורה כזו שהוא יוכל לספק מידע מעודכן לפי התגובות של הגולש. יש אפילו תוסף לוורדפרס שעוזר לעשות את זה.

לסיכום, מדובר בכל עוצמתי ביותר  אם משתמשים בו נכון שיכול להגדיל את שיעורי ההמרה.

Hellobar

אחת הבעיות עם איסוף לידים באמצעות חלונות שמופיעים כשכבת על היא שהם עלולים להפריע לגולשים ואפילו מונעים להם לצפות בתוכן של האתר (מה שיכול להביא לנטישה מהירה שלו).

Hellobar מציע גישה מעט שונה:  הוא מציג בר עליון בראש האתר דרכו אפשר לאסוף את הלידים (רישום לרשימת תפוצה, חיוג למספר טלפון, לייקים בפייסבוק וכו’). אפשר לשלוט בעיצוב של הבר, להתאים אותו לעמודים שונים בתוך האתר ולקבוע כמה זמן יעבור עד שמבקרים חוזרים ייראו אותו שוב.

היתרון הגדול של הכלי טמון בפשטות שלו: אין בה יותר מדי הגדרות, ומרגע שהבר שלנו מוכן, כל מה שצריך לעשות זה להוריד תוסף מותאם אישית לוורדפרס או להטמיע קוד HTML במידה ומשתמשים במערכת ניהול תוכן אחרת.

הכלי הבסיסי מגיע בחינם, אבל על מנת להסיר את הלוגו של Hellobar ולקבל מספר תכונות נוספת, צריך לעבור לתוכנית פרו שעולה כ-12$ לחודש.

מיטוב וניהול לידים

Marketo

Marketo  הוא שירות שמאפשר לנהל את השיווק הדיגיטאלי שלכם בצורה אוטומטית. לדוגמה, הוא יכול להציע את התכנים הכי רלוונטיים למשתמש על סמך הדף בו הוא צופה כרגע. לשירות יש גם מערכת אוטומטית ליצירת טפסי לידים שלא דורשים עיצוב ידני.

לאחר שיש לנו קהל יעד, אפשר ליצור שיחה נפרדת על סמך המאפיינים והרצונות של כל לקוח. לדוגמה, אפשר ליצור לידים מהירים ומוגבלים בזמן עבור אירועים שונים או עבור שלבים שונים במשפך ההמרה. המערכת גם מסדרת את הלידים השונים על פי סדר עדיפויות שנקבע מראש ויכולה להציג רק את הלידים החמים ביותר…

יתרונות:

  • מהווה פיתרון כולל לניהול לידים ולא רק לאיסוף
  • עבודה דרך מערכות ניהול קשרי לקוחות מוכרות או אפילו דרך אפליקציה ייעודית
  • אפשרות לחבילות מותאמות אישית
  • תמיכה טלפונית באנגלית

חסרונות

  • אי אפשר לקבל הצעות מחיר דרך האתר
  • יש רק הדגמה קצרה של ארבע דקות שדורשת רישום

לסיכום, למי שיכול להרשות לעצמו לשלם על שירות ייעודי, מדובר בפתרון לא רע.

BuzzBuilder

אחת מהדרכים הפופולאריות ביותר לאיסוף לידים היא באמצעות משלוח מיילים ללקוחות פוטנציאלים. למעשה זו אופציה לא רעה בכלל בתנאי שאנחנו עונים על הדרישות של חוק הספאם וההודעה שלנו נראית אמינה.

הבעיה היא שאנחנו לא תמיד יודעים מתי הרגע החם להגיב כדי לתפוס את תשומת הלב של מי שההודעה מופנית אליו. באמצעות BuzzBuilder אנחנו מקבלים התראה כל פעם שמישהו פותח את המייל שלנו, לוחץ על קישור, מוריד קובץ מצורף או מעביר את ההודעה הלאה.

עוד יכולת נחמדה היא לשלוח תזכורת למי שלא הגיב בפעם הראשונה. כמובן שזו אופציה שצריך להיזהר אתה על מנת לא ליצור יותר נזק מאשר תועלת.

גם פה יש מספר חבילות והצעות המחיר מתקבלות ידנית

Leadsquared

Leadsquared הוא עוד שירות למיטוב לידים שנותן לכל ליד פוטנציאלי ניקוד. הניקוד יכול להתבסס על פעילות כמו פתיחה של מייל,הורדה של קבצים מהאתר, ביקור בעמוד מוצר, מילוי טפסים ועוד. באופן זה, אפשר לראות בצורה ברורה יותר לידים איכותיים, אבל עם ניקוד נמוך ששווה להשקיע בהם יותר, למשל, לחזור אל הלקוח הפוטנציאלי עם הצעה מפתה.

בניגוד לשירותים אחרים, כאן יש אפשרות לנסות את השירות בחינם למשך שבועיים בלי התחייבות ובלי להזין כרטיס אשראי.

Pardot

Pardot הוא כלי דומה למדי ל-Leadsuared, אבל הוא מציג גם את הזרימה של הלקוח הפוטנציאל בתוך הליד. בנוסף, מדובר, יש כאן גב חזק של Salesforce, כך שאתם יכולים להיות בטוחים שאתם בחברה טובה.

מי שלא צריך תכונות מתקדמות כמו בדיקות A/B לדפי נחיתה, יכול להסתפק בשירות הבסיסי שעולה כ-1000$ לחודש, לא זול, אבל גם לא סכום שיחסל את תקציב השיווק של חברות בינונית-גדולות.

https://www.youtube.com/watch?v=eKWVMJKpKh8

Hubspot Marketing

מדובר בכלי חינמי לחלוטין שמאפשר לעקוב אחרי כל מי שמילה ליד: מה הוא עושה באתר, איך הוא הגיע אליו, כמה זמן הוא שהה בו. בנוסף, הכלי מתממשק מול טפסים קיימים באתר, כך שלא צריך ליצור אותם מחדש. כל הלידים מוצגים על גבי Dashboard אחד מרכזי, כך שגם אם אתם לא משתמשים במערכת קשרי לקוחות, אתם לא צריכים לדאוג.

Leadfeeder

Leadfeeder הוא כלי שמיועד לחברות ועסקים שנותנים שירותים לעסקים אחרים (B2B). הכלי מתחבר ל-Google Analytics ומזהה את העובד של החברה שנכנס לאתר, כך שהוא יכול להציג מידע מלא על החברה תוך שימוש במאגר הנתונים שלו. המאגר הזה כולל פרטים על החברות השונות ואיך ליצור איתן קשר על מנת להשיג הזדמנויות עסקיות.

הכלי מסוגל להתממשק מול מערכות כמו Mailchimp, כך שאפשר למשל ליצור פילטרים שמציגים רק את אותם מבקרים שהגיעו דרך קמפיינים של רשימות תפוצה. בנוסף, יש אפשרות לעדכון את מערכת ה- CRM בפרטים עדכניים על המבקרים.

הכלי עצמו מתאים לעסקים בכל הגדלים ומתחיל ב-59$ עבור מאגר של עד 200 חברות. אפשר להתנסות 30 יום בחינם בלי התחייבות ובלי להכניס אמצעי תשלום.

5/5
מאמרים נוספים

חברת לידים

חברת לידים/כשעובדים עם חברת לידים בשיטת ‘שיווק מבוסס תוצאות’…לאילו תוצאות

רכישת לידים

רכישת לידים: איך מזהים סוכנות שיווק שמייצרת לידים איכותים לרכישה

השאירו פרטים

ליצירת קשר עם חברת בי פירסט

הנני מאשר את תקנון האתר.

אני מאשר שירותי דיוור ישיר